artikel

Få en Drømmeferie i båd

Sejlads er en fantastisk måde at holde ferie på! Det giver unikke oplevelser, som du ikke finder i andre ferieformer. Et ideelt valg for dig, der vil undgå stress og jag i lufthavne, lange ventetider på transport og de irriterende medpassagerer, der ofte følger med andre rejsemetoder.  

Frihed på vandet

Sejlads giver dig frihed til at udforske på egen hånd og selv bestemme hvornår og hvor du skal hen. Du kan tilpasse din egen rute for at se nogle af de smukkeste seværdigheder og havlandskaber, fra solnedgange til fængslende landskaber. Uanset om du vil krydse store oceaner, sejle rundt i de indre danske farvende eller blot tage smutture ud af havnen. 

Fred og ro

Bådsejlads kan også være en fantastisk måde at slappe af og nyde roen i havet, med masser af muligheder for fiskeri, svømning og andre udendørs aktiviteter.  
Det er også en god måde at komme væk fra hverdagens stress og nyde noget kvalitetstid med familie og venner.  

Alternativ til sommerhuset

Du kender sikkert allerede til andre ferieformer som for eksempel sommerhuset. For nogle er det er god løsning, men hvis du gerne vil opleve noget nyt og se nye steder, så er båden et oplagt alternativ. Du oplever nye steder og får nye indtryk hver dag på en bådferie. 
 

Børn på sejlturen

Båden som ferieform er et godt valg både med og uden børn.  
Som par kan I nyde tiden sammen og dyrke samvær og romantik til lyden af stille bølgeskvulp mod båden imens solen går ned i horisonten mod vest. 

Som familie kan I virkeligt opleve kvalitetstid. Der er masser af tid til at tale, spille, lege og dyrke aktiviteter både i og udenfor båden. 

Delebåd

Hvis I ikke er helt klar til at investere i en båd, så er konceptet ”delebåd” en oplagt mulighed. 
Det fungerer på samme måde som delebil, hvor man ejer en del af en båd sammen med andre. På den måde kan man have båd til rådighed visse uger om året og nyde sejlferien uden at købe sin helt egen båd.

Delebåd er muligt indenfor nærmest alle typer båd, for eksempel Weekend, familie, vandsport, og cruising. 
Så der er helt sikkert også en delebåd, der passer dine ønsker og behov.

Se også brugte både til salg

Hvem må sejle?

Som hovedregel må alle sejle i et fartøj (undtagen speedbåd), hvis længden på skroget er under 15 meter. Det kræver ikke nogen form for certificering eller bevis.

Vi anbefaler dog, på linje med Søfartsstyrelsen, alle sejlende at tage et kursus for at opnå det såkaldte duelighedsbevis. Det giver god viden og dermed tryghed og sikkerhed til glæde for både sejleren og passagerer. 
Du kan se mere om regler og duelighedsbevis hos Søfartsstyrelsen og Dansk Sejlunions hjemmesider. 
 

Sikker sejltur

Hvis man aldrig har prøvet at sejle før, så kan det måske virke lidt skræmmende at skulle stævne ud fra havnen, men det er der ingen grund til. Som med alt andet, er det en god idé at læse op og dygtiggøre sig lidt på forhånd omkring sejlads, men med lidt almindelig omtanke, så er der ikke  noget at være bekymret for. 
 

Lev drømmen og tag springet!

Her taler vi ikke kun om hovedspringet fra båden og ned i det indbydende vand. Vi taler om at tage springet fra tanke til handling og prøve drømmeferien i båd. Det er opskriften på masser af ferieminder og oplevelser, som I aldrig vil glemme. 

Men vær opmærksom på, at det er stærkt vanedannende 😉