artikel

4 grunde til at begynde at løbe i dag

Mange personer overvejer at starte med at løbe, men ender aldrig op med at gøre det af forskellige årsager, hvilket er en skam, fordi det er en så fornøjelig motionsform. Vi har derfor samlet 4 grunde til, at du bør begynde at løbe i dag! Find dine løbesko frem fra nysport.dk og kom i gang!

1. Fysisk helbred

Det er blevet påvist gang på gang, at løbning hjælper med stort set ethvert aspekt af dit helbred. Fra blodomløbet til knogletæthed, hvis du ønsker at leve længere, er løb en god måde at opnå dette mål.

2. Mentalt helbred

Det er ikke blot en myte, at man kan blive helt høj i det af at løbe. Faktisk er det godt dokumenteret, at det at løbe får hjernen til at udløse nogle kemikalier ved navn endorfiner, som forbedrer humøret og skaber større glæde generelt. Hvad enten løberen oplever det i løbet af løbeturen eller efter, kan effekterne vare ved i timer eller måske endda dage. Løbere rapporterer, at de nogle gange løber blot for at opnå denne effekt, og at hvis de stopper med at løbe i en længere tidsperiode, kommer de til at savne det.

3. Giver aflad for stress

En anden mental fordel ved løb er at det giver god aflad for stress. Du oplever uden tvivl varierende grader af stress gennem dit liv. Noget stress er godt for dig, fordi det holder dig fokuseret og får dig til at blive ved med at bevæge dig fremad. Men for høje mængder af stress kan give alvorlige helbredsproblemer. Den gode nyhed er, at løb er en af de bedste måder at få aflad for stress. Den simple gerning at tage ud på en løbetur kan sætte tingene i perspektiv.

4. Sociale bånd

At løbe kan være en fremragende social begivenhed. Hvem som helst kan tage et par sko på og begive sig ud på stien. At tale med sine løbekammerater kan være dybt tilfredsstillende. Du kan blive overrasket af hvor stor og inklusiv løbefællesskabet kan være. Find nogle lokale løbemakkere eller tilslut dig en løbeklub og du vil ikke fortryde det!