artikel

Er jeg egnet til fitness?

Du er måske hoppet ind i fitnessløbet og til sidst besluttede dig for at deltage i et fitnesscenter og begynde med vægtløftning, hvad enten det er cardio- og gruppetræning med dine venner eller på egen hånd. Hvis ja, fortsæt med at læse, mens vi udforsker, hvorfor fitness kan være det rigtige for dig. Der kan selvfølgelig være mange årsager og ikke kun en, men det skader ikke at høre om nogle af dem her.

Det behøver ikke at være svært

De fleste mennesker har den stereotype, at fysisk træning vil være anstrengende og gøre dig øm i dagevis bagefter. Dette er ikke tilfældet.

Det afhænger selvfølgelig af dine individuelle fitnessmål, men hvis du er som de fleste mennesker og “bare” gerne vil tabe dig noget fedt og nogle kilo, og måske bygge nogle muskler, så kan du åbne den uden at køre for hårdt. Højintensiv træning er for folk, der ønsker at opbygge en masse muskler og har trænet i lang tid, hvorfor de skal arbejde hårdere for at se resultater.

Hvis du er ny og aldrig har trænet før, kan en simpel 30 minutter hjælpe dig med at nå dit mål. En god metode til at tabe sig og vedligeholde din muskelmasse er LIIT (Low Intensity Interval Training). Med LIIT kan du nemt forbrænde fedt uden at miste muskler. Det er så simpelt som at øge din puls i 60 sekunder og derefter laver noget som hedder ’active resting’ i 60 sekunder. Så gentager du det. Active resting er hvor du laver en meget let øvelse, du bruger til at slappe af med, men stadig holde dig aktiv.

Det behøver ikke at være dyrt

Det behøver heller ikke være dyrt. Jeg træner i Svendborg nu, så jeg kender de forskellige fitnesscentre der. Her kan jeg fortælle dig, at ja, der er dyre, som nok primært er til garvede atleter, som udnytter det dyre medlemskab med flere træninger om ugen eller pr. dag. Men du finder selvfølgelig også billigere fitnesscentre i Svendborg.