artikel

Danskerne er fan af halloween

Allehelgensaften, også kendt som halloween. Med årene, så har den amerikanske mærkedag sneget sig ind i de danske hjem. Både børn og voksne virker til at være fans af den udenlandske helligdag. For børn er den velkendt for endnu en dag at banke på døre og hente slik, så det ikke kun er til fastelavn det sker, og den største skræk for dem er nok de huller i tænderne som alt slikket kan medføre. For de voksne er der måske skruet lidt mere op for uhyggen og jellyshots.

Masser af tid til halloweenhygge

Med halloween følger der en masse faste traditioner. Ting som for eksempel at skære græskar ud med sine børn, for efterfølgende at sætte den ud foran døren med et stearinlys i for at skabe en (u)hyggelig stemning til alle der bevæger sig indenfor matriklen. Hvis man tør bevæge sig rundt om den nye vagthund, i form af et græskar, der befinder sig ved siden af hoveddøren, så kan man højst sandsynligt komme ind i et hjem, hvor der er pyntet op med spøgelser, falsk spindelvæv, som er placeret hvor det ægte er blevet fjernet, og skeletter, ofte også med en børnevenlig halloweenfilm i fjernsynet.
 Imens at andre kan bruge alt deres tid på at høre om håbløse politiske løfter og andet i fjernsynet, så læser de smarte alt om det opsummeret i [ vælg selv ](pressemeddelelser) og [ vælg selv ](servicenews), så de kan bruge resten af tiden på halloweenhygge.
 Halloween finder teknisk set sted d. 31. oktober, hvor man klæder sig ud som uhyggelige væsner, eller lige hvad man har lyst til, og begiver sig ud for at ”trick-or-treat” og få indfanget noget slik, til så at hygge sig med senere. Men for mange andre, så varer halloween hele oktober måned.

Ikke kun for de små

For de lidt ældre, fejres halloween måske lidt anderledes. Hyggen er skiftet ud med uhygge og alkohol. Længden på hekseskørterne er markant kortere, vorterne er skiftet ud med falske vipper og filmene er ikke for børn. Halloweenfester er med i næsten alle rigtige halloweenfilm. Chokoladebar er byttet ud med vodka. Man finder vingummiorme i sine jellyshots og pølsehorn ligner heksefingre med en mandel som negl.
 Uanset hvilken generation man befinder sig i, så kan man fejre halloween. Traditionerne er der nok af, det er bare med at finde de rigtige der passer til en selv. Men uanset hvad alder, så er man aldrig for gammel, eller ung, til at udskære et græskar imens man ser en god halloweenfilm.