artikel

Hvilket slags mad bør du give din nyfødte baby?

Hvilket slags babymad skal du give dit nyfødte barn? Dette er et spørgsmål, som mange forældre ofte er i tvivl om. Der er så mange forskellige muligheder, at det kan være svært at vide, hvad der er bedst for dit barn. Vi vil diskutere nogle af de forskellige typer babymad, der findes og hjælpe dig med at beslutte, hvilken type der er den rigtige for din lille.

Babys kost: Fra nyfødt til 1 år

Der findes tre hovedtyper af babymad: Modermælkserstatning, modermælk og fast føde. Brystmælk er den mest almindelige type babymad, som nyfødte får. Det er en komplet ernæringskilde for dit barn, og er let at fordøje. Modermælkserstatning er også en mulighed for nyfødte børn. Den er fyldt med næringsstoffer, der er vigtige for dit barns udvikling. Som et supplement til babys kost, kan d-dråber baby også være gavnligt. Semper d-dråber indeholder D-vitaminer og mælkesyrebakterier, som kan hjælpe med at holde babys mave-tarmkanal sund. Mælkesyrebakterier kaldes også nogle gange probiotika. Probiotika er levende mikroorganismer, der kan give baby mere ro i maven, når det indtages.

Fast føde bør introduceres gradvist, når dit barn er omkring seks måneder gammelt. Det er vigtigt at starte med små mængder blød mad, der er let at tygge og synke. Ved otte måneder kan børn spise mere varieret, og andre forskellige fødevarer. De kan få basale kornprodukter samt frugt og grøntsager. Enkelte proteiner som kylling kan også indgå i deres kost. Når de er 1 år gamle kan babyer spise mange flere forskellige fødevarer, herunder små stykker kød, korn og mejeriprodukter. Bare altid husk at servere det uden for store klumper, og ved en behagelig temperatur.

Søg altid hjælp hvis du er i tvivl

Som du kan se, er der mange forskellige muligheder, når det gælder mad til din nyfødte baby. Den bedste måde at beslutte, hvilken type mad der er den rigtige for din lille baby er at tale med din børnelæge. De vil kunne anbefale den bedste type babymad ud fra dit barns individuelle behov.