artikel

Katte og hunde fra asien

Katte og hunde findes over hele verden, og i Asien har de længe været mindst lige så populære som i Europa. Særligt Kina og Japan har en stor kærlighed til deres kæledyr, som også optræder i historie, myter og folketro. Hvis du gerne vil lære lidt om de forskellige racer, der kommer fra Østen, skal du læse med her – de er alle værd at stifte bekendtskab med!

Japanske katte

Japan har en lang historie med katte, lige fra mytologi til moderne popkultur. Japansk bobtail er én af de katte, der er blevet mest populær. Den findes i forskellige farver og kan kendes på den søde, krøllede hale, som adskiller den fra andre huskatte. Halen minder mere om en kanins end en kats, og i dag findes den unikke race over hele verden. Den optræder også i japansk historie og kunst, og har altså en unik historie bag sig. Katten anses i dag som en sød og unik huskat, men kan i Japan også findes i templer, både levende og udødeliggjorte i kunst.

Kinesiske hunde

I Kina har hunde altid været en følgesvend, og derfor findes der mange forskellige racer fra egnen. Når de fleste mennesker skal tænke på en kinesisk hund, er chow chow eller shar pei typisk den første, de kommer i tanke om. Men mange andre kendte racer, fx pekingeser og shih tzu, ses også som kinesiske. Fordi Kina længe har udvidet sig og trukket sig sammen, kan det være lidt svært at sige præcis, hvilke hunde kommer fra Kina, og hvilke kommer fra nabolandene. Uanset hvad, så kan landet stolt præsentere en række hunderacer i sin historie. Det er værd at undersøge din hunderaces historie, hvis du vælger én med kinesiske rødder. Nogle hunderacer kommer fra kongelige paladser og gyldne sale, mens andres forfædre har reddet med krigsheste og slettefolk i århundreder.