artikel

8 bedste ergonomiske kontorstole hos Prostole 2022

Skal du købe en ny kontorstol til arbejdspladsen eller hjemmekontoret, kan det være en svær opgave man ser sat på. I denne guide har Prostole prøvet at gøre opgaven lidt nemmere ved at nævne de 8 bedste kontorstole i udvalget, hvor de også taler om fordele og Ulemper. 

 

Den bedste kontorstol passer din størrelse og brug – vi er alle forskelligt byggede

Den vigtigste pointe du kan tage med dig fra deres guide, er at den bedste kontorstol findes ikke, da vi alle er forskelligt byggede. For at finde den bedste kontorstol skal du tage udgangspunkt i din størrelse. Er du en lav person anbefales Tempeo, hvorimod er du høj så anbefales Malmstolen 4000. Fælles for kontorstolene er at de stole som de anbefaler indeholder den bedste ergonomi, med alle de justeringsfunktioner man har brug for og gode komfortable sæder. 

 

På arbejdspladser skal man tænke mere over brugen end til hjemmekontoret. Her har nogle arbejdspladser ikke faste pladser, hvorfor den bedste her ikke vil være Tempeo eller Malmstolen 4000, men Malmstolen R4. Denne model hos Malmstolen har en universel ryg profil, hvorfor den er bedre end en kontorstol hvor ryggen kan justeres.

 

Grundet de mange faktorer som spiller ind i brug og din størrelse, har de udnævn hele 8 bedste kontorstole. Du kan læse den fulde guide i deres blog indlæg og prøve disse kontorstole på deres Showroom i Smedeholm 13 B 2730 Herlev. 

https://prostole.dk/de-mest-ergonomiske-kontorstole-laes-denne-guide-bedste-kontorstole-2022/

1. Bedste kontorstol til ryggen: Malmstolen Classic 4000 kontorstol

Malmstolen er ergonomisk kontorstol som har det hele. Er du en person som undrer dig over hvad dyre kontorstole kan i forhold til billige, så skal du prøve Malmstolen 4000. Når du sætter dig på den vil du øjeblikkeligt kunne mærke hvor komfortabelt sædet er. Det er super dejligt at sidde på, hvilket betyder meget når man sidder over 4 timer om dagen. Det andet punkt er dens rygprofil, som har en kurve, hvor man kan se at de har lagt  arbejde i at designe den ergonomisk. Man kan justere lang hele ryggen som ikke er set i andre kontorstole. Så vil helt klart anbefale denne kontorstol, hvis du har dårlig ryg. Eventuelt få den justeret fra dem, så du er sikker på at sidde godt. Udover disse funktioner har den en masse justeringsfunktioner, som er en selvfølgelig for at blive udnævnt som en af deres bedste i udvalget. Denne stol passer dog ikke til de lave personer, da den har en lang ryg og sæde. Er stolen større end dig selv, så gør det mere skade end gavn, uanset hvor ergonomisk og dyr kontorstolen er.  
 

2. En god ergonomisk kontorstol: KOHL Tempeo Wave ergonomisk kontorstol

Til de lave personer så anbefales Tempeo kontorstol. Dens ryg er kort, som er fordelagtig for de lave personer, da lændestøtten hermed rammer dem perfekt. Det er en helt ny kontorstol som skiller sig ud ved at være skabt af designeren Justus Kolberg i år 2020. Ryggen er fugtabsoberende, hvilket nok mest er en fordel i sommer månederne. Tempeo har mange justeringsfunktioner, som gode kontorstole skal have, da man ellers øger risiko for skader markant og slet ikke får gavn af kontorstolen. Som noget unikt på markedet, har den 2 luftpuder i sædet. Disse puder stimulere mikrobevægelser i din krop men du sidder, således at det reducere risiko for skader. Denne unikke egenskab sammen med ryggen, gør den til det bedste valgfor lave personer. 
 

3. Enestående bevægelighed og komfort: ROVO xp ergonomisk kontorstol EB comfort

Er hverken for høj eller lav, er du heldig ved at udbuddet bliver større for dig. Rovo XP passer de fleste og anbefales af Prostole fordi den har monster meget ergonomi i sig. Man sidder umådeligt behageligt på sædet, som har fjeder i sig, føles som at sidde på en seng. Som noget unikt, som skiller den ud fra de mange andre kontorstole du har set på, er dens Ergobalance. Ergobalance er en helt ny måde at sidde på, lidt ligesom på et kugleleje. Man er ikke begrænset til kun at bevæge sig frem og tilbage, som typisk ved kontorstole, men du kan bevæge dig til siderne og alle vinkler. Ergobalance kan slås fra, således at man har et normalt sædevip og man kan også justere følsomheden på den. Dette skaber muligheder for flere varierede siddestillinger og forhåbentlig med all den bevægelse reducere du risiko for skader. Justeringsfunktioner har den mange af, som er en selvfølge for stole i denne kategori og pris. 

4. Den bedste kontorstol deling Malmstolen R4

Køber du ind til arbejdspladsen, skal man også indtænke virksomhedens indretning. Ikke alle virksomheder giver deres ansatte personlige kontorstole. Hvor det for personlige kontorstole handler om mange justeringsfunktioner, handler det for dele stole om at være universelle med få justeringsfunktioner. Med dens universelle rygprofil, som passer 95 % af alle rygprofiler, anbefales den som den bedste dele kontorstol. Det er en yderst behagelig kontorstol at sidde på, sædet er med fjeder i.  

5. Ekstra bed og robust til overvægtige: Rovo sumo 8020 kontorstol XXL, 200 kg

Er du overvægtig, så kan du godt scrolle ned her til. De tidligere nævnte kontorstole kan klare maks. op til 110 kg eller 130 kg. Hvilket er det generelle billede for maks vægten kontorstole kan klare. Vejer du mere end de 110 kg skal du se efter kontorstole i XL kategorien. Her anbefales Rovo Sumo, som er kraftig og robust i konstruktion. Prisen er rimelig god set i forhold til andre XXL kontorstole på markedet. Det som er fornuftigt ved denne kontorstol, er dens ekstra brede ryg og sæde. Som overvægtig og stor person, kan man godt føle sig fastklæmt i normale kontorstole. Her får man ekstra luft og hermed sidder man mere komfortabelt.

6. Ergonomisk mesh kontorstol med god bevægelighed: Rovo R16 mesh kontorstol 3030 EB, stofsæde

Nogle personer elsker mesh kontorstole og de skal bestemt ikke snydes. Her anbefales Rovo R 16, det er ikke blot en kedelig stol som alle andre. Den har Ergobalance som i Rovo XP, således at man sidder mere frit på kontorstolen. Stolen har mange justeringsfunktioner og lændestøtte, som kan justeres i højden og dybden. 

7. En ergonomisk og komfortabel læder kontorstol: ROVO xp ergonomisk læder kontorstol EB comfort

Læder kontorstole har ry for store tykke puder eller stole med lav ergonomi. Dette er ikke tilfældet i Rovo XP i læder. Den har samme ergonomi som dens stof udgave. Mange justeringsfunktioner og Ergobalance. Sædet er behageligt med fjeder i, så man mangler ikke komforten fra de store tykke puder i mange læder kontorstole. Prisen er også rimelig fornuftig, da læder kontorstole typisk kan være meget dyre.