artikel

Hvad er fordelene ved at få massage?

De fleste mennesker kan lide at forkæle sig selv fra tid til anden. For de fleste indebærer det en afslappende massage, som også er beroligende og søvndyssende. Så det er overraskende, når man tænker på, hvor meget massage har at tilbyde i form af sundhedsmæssige fordele – og så meget andet – at det kan være svært at forbinde det med umiddelbart velvære. Men det er præcis det, der sker.

Der er mange fordele ved hyppige besøg på massageterapeutens briks, og vi vil gennemgå nogle af dem i denne artikel.

Muskelspændinger reduceres ved massage

Kun få mennesker kan hævde at være smertefri hele tiden. Det gælder i det mindste fra tid til anden for mange mennesker. For mange mennesker er muskulært ubehag og spændinger et langvarigt problem. Spændinger i musklerne kan til tider være ulidelige, og det kan medføre, at du sover dårligt om natten.

Derfor vil du være udmattet og træt i løbet af dagen og måske også mere anspændt. Massage kan effektivt fjerne ubehagelige spændinger og samtidig forbedre cirkulationen for at forhindre dannelsen af nye spændinger.

Massage kan hjælpe med stressrelaterede problemer

Hvordan du har det mentalt, har en direkte indflydelse på, hvordan du har det fysisk. Når du er stresset, frigiver din krop kortisol, som kan have en negativ effekt på mange systemer i kroppen. Dette omfatter fordøjelsessystemet, immunsystemet og naturligvis bevægeapparatet.

Endorfiner produceres når spændinger løsnes ved hjælp af massage – og blodet strømmer gennem musklerne. Endorfiner er en type lykkehormon, som produceres naturligt i kroppen. Du kan også bruge massage til at slappe af, hvilket er godt for dit sympatiske og parasympatiske nervesystem, da de har brug for hvile. Som følge heraf kan du bruge massage til at nulstille din krop og lære den at bekæmpe stress på egen hånd.

Hvis du leder efter en professionel og veluddannet massage ved Gentofte i Lyngby, skal du ikke lede længere end til Saga Massage – læs mere på sagamassage.dk