artikel

Hvad er lydbøger?

Lydbøger er bøger, der læses højt af en fortælleren. De udgives ofte i lydform på cd’er eller som digitale downloads. Mange mennesker nyder at lytte til lydbøger, mens de pendler, træner eller laver andre aktiviteter.

Hvorfor er lydbøger populære?

Der er mange grunde til, at lydbøger er populære. For nogle mennesker er det mere praktisk at lytte til en lydbog end at læse en traditionel trykt bog. Lydbøger kan også være en god måde at nyde litteratur på, når det ikke er muligt at læse en fysisk bog, f.eks. når du kører i bil. Desuden foretrækker nogle mennesker at lytte til en anden person, der læser højt, fordi det føles som at få læst en godnathistorie. Og endelig kan lydbøger være en god måde at at lære om nye emner eller følge med i en bog, som du læser i skolen.

Hvad er ulemperne ved lydbøger?

Der er også nogle ulemper ved lydbøger. De kan f.eks. være dyrere end trykte bøger. Desuden kræver det mere koncentration at lytte til en lydbog end at læse en fysisk bog, så de er måske ikke egnede til alle situationer. Endelig er der nogle mennesker, der simpelthen foretrækker oplevelsen af at læse en traditionel trykt bog.

Hvor kan jeg lytte til lydbøger?

Du kan finde lydbøger på biblioteker, i boghandlere og online. Mange offentlige biblioteker tilbyder gratis lydbøger, så det er værd at tjekke dem først. Onlineforhandlere som Amazon.com og Audible.com sælger også et bredt udvalg af lydbøger. Og endelig har mange boghandlere nu mindst et par lydbøger på lager ved siden af deres traditionelle trykte bøger.

10 bøger du kan finde på lydbog

1. “Fængeren i rugen” af J.D. Salinger

2. To Kill a Mockingbird af Harper Lee

3. Den store Gatsby af F. Scott Fitzgerald

4. Hundrede års ensomhed af Gabriel García Márquez

5. Moby-Dick af Herman Melville

6. Stolthed og fordom af Jane Austen

7. “Lifterens guide til galaksen” af Douglas Adams

8. 1984 af George Orwell

9. Ringenes Herre af J.R.R. Tolkien

10. Harry Potter og de vises sten af JK Rowling

Find gratis lydbøger til 0 kroner her.