artikel

Sådan klæder du dit barn korrekt på til en regnvejrsdag

Vi lever i et land, hvor vejret er uforudsigeligt i alle årstiderne. Derfor er det vigtigt, at du som forælder er klar til at klæde dit barn korrekt på – uanset vejret den pågældende dag. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvordan du klæder dit barn på til en regnfuld dag udenfor, samt hvordan du gør det bedste køb, når det gælder regntøj børn.

Den perfekte sammensætning af tøj og regntøj

Det er vigtigt at sørge for at holde barnet tørt og lunt, uanset om er er tale om en halvkølig sommerdag, hvor skybruddet raser, eller om der er tale om en kold og våd efterårsdag. Hvis barnet ikke er klædt godt nok på under regntøjet, kan barnet komme til at fryse. Omvendt, vil for meget tøj forårsage, at barnet sveder og derved bliver våd – og derefter kold. Det er ikke alt regntøj, der er lige godt til det danske vejr.

Relevante specifikationer ved regntøj til børn

Når du ser på regntøj til børn, bør du være særlig opmærksom på:

  • Åndbarhed
  • Vandsøjletryk
  • Bevægelighed

Åndbarheden er vigtig, da denne indikerer, hvor godt huden kan ånde. Når børn leger, vi de naturligt svede, hvorfor fugten skal kunne komme ud igennem regntøjet, så der ikke dannes et vådt og fugtigt miljø. De fleste mærker, der laver regntøj til børn, har dog designet det med god åndbarhed, da dette er en nødvendighed til de aktive børn.

Vandsøjletrykket er noget af det mest essentielle. Vandsøjletrykket beskriver, hvor meget vand stoffet an modstå, før det går igennem. Børn løber ikke kun rundt ude i regnvejret. De kravler rundt i mudderet og sætter sig med bagdelen nede i vandpytterne. Vil du have noget regntøj til dit barn, der sørger for, at du får et tørt barn ind ad døren, bør du se efter regntøj med et vandsøjletryk på minimum 6000.

Vær desuden opmærksom på bevægeligheden og pasformen på det enkelte sæt regntøj. Det er vigtigt, at det sidder tæt, uden at virke hæmmende for bevægeligheden. Ærmer og bukseben skal gerne slutte tæt, så der ikke løber vand op ad disse, som gør tøjet inden under vådt. Vær ligeledes opmærksom på, om sømmene er tapet. Dette er en forsegling, der forhindrer, at vand trænger igennem sømmene og ved lynlåsen. Vær også opmærksom på små detaljer såsom lommer og reflekser. Reflekserne er et rigtigt godt tilvalg, hvis dit barn færdes til fods eller på cykel til og fra institution i de mørke timer.

Populært mærketøj indenfor regntøj til børn

Nogle af de mest populære mærker inden for regntøj til børn er i øjeblikket:

  • Liewood
  • Mar Mar
  • Didrikson
  • Mini A ture
  • En Fant
  • Wheat

Alle disse mærker er kendt for god kvalitet, der holder til at blive brugt i børnenes univers. Blandt disse finder du regntøj til børn i yndige pastelfarver, i børnevenlige mønstre, jordfarver og neutrale farver, der hele tiden følger modens tendenser. Gør dit barn en stor tjeneste og brug lidt ekstra tid på at udvælge det helt rette sæt regntøj til dit barn.