Blogging

Jeg forventer ikke mirakler, men…

Er du pårørende til en med et alkoholsmisbrug? Det kan være ulideligt at være vidne til, og hvis du bare ønsker alt det bedste for personen, kan det virke som den mest frustrerende oplevelse at forsøge at hjælpe en person, der ikke vil hjælpes, eller som ikke får den hjælp, du forsøger at give. Det går meget typisk ikke kun ud over personen selv, men også alle dem, der er tætte på personen.

Det kan også være, at du selv lider af et alkoholmisbrug, og at du nu sidder og søger åbent på nettet efter muligheder for at få hjælp. Det er et stort skridt at tage, for det betyder, at du allerede erkender, at du har et problem, du ønsker at få løst.

Du skal ikke forvente mirakler

Når du ikke skal forvente mirakler, så skyldes det, at det tager små skridt. Du skal starte et sted, og her bør du være ydmyg og åben, uden at forvente en hurtig løsning, der i løbet af et øjeblik får dig ud på den anden side. Sådan fungerer det ikke. Det bliver en kamp, og det er- og må gerne være hård. Så længe du er indstillet på at tage den – eller i hvert fald forsøger – så har du gjort alt det, du kunne.

Det samme gør sig gældende for pårørende. Det er aldrig nogen god idé at gå ind til det med forventningen om at forvente mirakler. Det er meget at tro på og måske endda håbe på, og det kan være, at du blot ender med at blive skuffet. Det siger selvfølgelig også en masse dejligt om dine ambitioner på et andet menneskes vegne, men alt du skal sørge for er, at støtte personen, så godt du kan, mens de får den nødvendige hjælp.

Få professionel og gavnlig rådgivning

Med alkoholrådgivning kan du som misbruger få professionel og gavnlig rådgivning. Det kan være, at du ikke selv har et overblik over, hvor du bør starte. Her kan en rådgiver tage hånd om din situation og være den guidende hjælp, som du har brug for. Det kan være den støtte, du har brug for.

Som pårørende kan du også få rådgivning – eventuelt i samspil med alkoholmisbrugeren. Det kan være et gavnligt forløb, og på den måde kan du fra starten også vise din støtte ved at være med på sidelinjen. Det kan gavne mere, end du aner.