Skal man virkelig have vinterdæk på om vinteren ?

Vinteren rykker nærmere og mange spørger sig selv om de skal bøvl med vinterdæk.

Hvis du har bil, kender du til det med at skulle skifte hjul et par gange i året. Spørgsmålet er altid om det virkelig er nødvendigt, om der ikke findes en smartere løsning ?

Først og fremmest skal man lige sige at vinterdæk er det mest sikre valg til vinter. Når det så er sagt, så findes der en løsning der kommer tæt på, men er noget nemmere og billigere at bruge. Du kan nemlig får helårsdæk, der er netop det de hedder. Det er dæk der kan sidde på bilen hele året rundt. Dermed kan du bruge din alufælge hele året rundt, med de samme dæk. Det gode er at du slipper for at købe et ekstra sæt fælge, hvilket sparer penge. Det er noget kvinder elsker at høre, så er der bare flere penge til at købe sko, tasker, tøj, frækt lingeri, sminke og smykker for. 

Det store spørgsmål er nu bare ?

Hvis det er en løsning der både sparer bøvl og penge, hvorfor gør alle det så ikke ? Ja det er næsten allerede blevet svaret på. Vinterdæk er nemlig stadig det mest sikre valg til vinteren. Ligeledes er sommerdæk det bedste dæk at køre med om sommeren. 

Et helårsdæk er lidt en hybrid af de 2 årstids-dæk. Dermed vil den være nød til at aflevere lidt af sine fordele for hver sæson. Et helårsdæk er ikke helt så sikkert om vinteren som et vinterdæk. Det er heller ikke lige så sikkert om sommeren som et sommerdæk. Det kan også slides lidt hurtigere og koster tit lidt mere end de andre to typer. Så på den lange bane køber du dine dæk lidt dyrere pr. kilometer. Det du sparer er et sæt fælge her og nu. Så der er plus og minus ved begge løsninger.