Hvorfor bruge stockbilleder?

Der er en grund til at billeder bruges flittigt på nettet og i mange andre sammenhænge, hvor man ønsker folks opmærksomhed, og det er at billeder er optimale til hurtigt og effektivt at kommunikere et budskab.

Dette kan billeder gøre langt hurtigere end skrift kan, da hjernen meget hurtigere registrerer og behandler visuelle indtryk.

Årsagen er at, når det gælder tekst, skal øjet fokusere på hvert eneste bogstav ét for ét og til sidst forstå meningen med hele sætningen, og selvom man kan gøre dette relativt hurtigt, går det langsomt i forhold til, hvor lang tid det tager for hjernen at skabe mening ud fra et billede.

 

Mange anvendelsessituationer

Der kan være mange situationer online, hvor man har brug for et godt billede. Det kan være at man har en blog, hvor man skriver om et bestemt emne, eller hvis man har en webshop, der sælger et eller andet produkt, hvor man har brug for enten billeder af produkter, eller billeder, der kan være med til at tilføje den rette stemning til webshoppen som en del af dens visuelle look.

Og det er her at stockbilleder er så anvendelige og praktiske at gøre brug af. Et “stockfoto” er et billede, man enten gratis eller mod betaling får adgang til på en online platform. Vil man gerne have stockfotos i høj kvalitet er man som oftest nødt til at betale for dem.

Undgå bøder

Der er mange, der blot leder på Google efter et billede, og så downloader derfra og lægger på sit website, webshop eller lignende. Selvom dette er nemt og hurtigt, skal man passe på med denne fremgangsmåde, da man kan ende i problemer.

Grunden til at man kan ende i problemer, er at man risikerer at de billeder, man downloader fra Google og bruger på sin side, er beskyttet af brugerrettigheder, og så er det ikke tilladt at bruge dem online uden tilladelse.

Og faktisk kan ejeren af et billede, der bruges online uden samtykke, opkræve bøder fra den person, der har brugt billederne. Sådanne bøder kan løbe op i mange tusinde kroner.

 

Brug en stockfoto tjeneste

Derfor anbefales det altid at man bruger en stockfoto tjeneste, såsom pepbercorn.dk, som er inddelt i forskellige kategorier. På denne måde kan man nemlig vide sig sikker på at man har 100% lov til at bruge de billeder, man erhverver sig på tjenesten, lige som man vil.

Stockfoto tjenesten pepbercorns koncept er at man betaler stykvis for hvert billede, og derfor kun betaler for det antal billeder, man reelt har brug for modsat mange andre portaler, hvor man betaler et månedligt abonnement.

Stockfoto tjenesten er inddelt i forskellige kategorier og kan bruges af både private og virksomheder. Desuden er alle billederne taget af professionelle fotografer, hvilket sikrer en tårnhøj kvalitet.