artikel

Sådan sælger du dit guld nemt og bekvemt

Har du guld i gemmerne? Der er en del, der har gammelt guld i form af guldsmykker liggende gemt væk i skuffer, som man har arvet fra en gammel tante, eller lignende.

Det kan være du ligger inde med enten en guldhalskæde, et guldarmbånd, guldringe, eller guldmønter måske i form af investeringsguldmønter.

Lige meget hvilken form for guld, du måtte ligge inde med, så kan der være mange penge at hente ved at sælge sit guld netop nu.

Tager man et kig på guldpriserne ud fra et historisk perspektiv, så ligger de relativt højt i disse år.

Grunden til dette har ganske givet at gøre med den usikkerhed, der præger den økonomiske udvikling på verdensplan, for det er som regel sådan at, når er økonomisk usikkerhed, så går guldpriserne stille og roligt opad. Dette skyldes at mange betragter guld som et sikkert sted at placere sin formue, fremfor i fx banken, da værdien på guld ikke devaluerer på grund af inflation, som det er tilfældet med almindelig valuta.

 

Vekslende guldpriser

Indenfor de senere år har der været en vis tendens til faldende guldpriser, som dog har været vekslende, og dermed er det ikke entydigt om det er en fast og længerevarende trend, og som guldpriserne ser ud i dag, er de stadig ganske høje historisk betragtet. Derfor kan man med fordel sælge sit guld nu, hvis man ønsker en god og fornuftig pris for det.

I forbindelse med salg af guld, anbefales det altid at man får det vurderet af professionelle fagfolk, der handler med guld på daglig basis. Ligesom det også anbefales at man kun sælger til professionelle forhandlere – her får man nemlig både den bedste vejledning og rådgivning, samt de bedste priser.

 

Sælg trygt dit guld

Én af de mest professionelle guldhandlere i Danmark med mange års erfaring indenfor køb og salg af både guld, sølv og platin, er: Sero Guld – forhandler af både guldbarrer, sølvbarrer og diverse mønter.

Man er med andre ord sikret topprofessionel rådgivning under hele handelsprocessen, og desuden får man gratis vurderet værdien på sit guld.

Den endelige pris afhænger af både overordnede markedsdagspris, og også kvaliteten og renheden på guldet. Kvaliteten på guld måles traditionelt i karat, som er en måleenhed for, hvor rent guldet er.

Karat defineres således:

  • 8 karat = 33,3% rent guld
  • 14 karat = 58,5 % rent guld
  • 18 karat = 75% rent guld
  • 21 karat = 87,5% rent guld
  • 21,6 karat = 90% rent guld
  • 22 karat = 91,6 % rent guld
  • 24 karat = 99,9% rent guld

Den handelsproces, som Sero Guld benytter sig af, gør at hele forløbet bliver nemt, trygt og ubesværet.